logo skoleni-kurzy

SPRÁVA OBCHODNÍCH SPOLECNOSTÍ V ZÁKONE O KOMENTÁŘE KE KURZU


skoleni-kurzy.eu




Podrobné hledání kurzů, školení a rekvalifikací



skoleni-kurzy.eu

[skoleni-kurzy.eu] Zde najdete různé kurzy, školení, semináře a rekvalifikační kurzy z různých oborů.

Nenašli jste kurz, školení a/nebo seminář?

Pošlete nám nezávaznou poptávku po kurzu a my se ho pokusíme najít a pošleme Vám kontakt na vzdělávací firmu a/nebo Vaši poptávku kurzu zveřejníme v seznamu poptávek.

Registrace školící firmy

Jste školící firma, vzdělávací instituce a/nebo pořádáte školení, kurzy, rekvalifikační semináře? Zaregistrujte svoji firmu na serveru a zvyšte počet svých klientů.
 

Náhodný kurz/školení


Excel pokročilý - AbecedaPC
Školení je určené pro uživatele programu Excel, kteří chtějí svoji práci zefektivnit a zrychlit. Posluchači si prohloubí své znalosti, naučí se používat podmíněné formátovaní, zadávat složitější vzorce a funkce (např.

^

 

 

SPRÁVA OBCHODNÍCH SPOLECNOSTÍ V ZÁKONE O KOMENTÁŘE KE KURZU

Viz také následující kurzy :
  • Rozvoj obchodních dovedností Business Skills Development - A Triple Concept of BusinessPodrobnosti
  • Implementace novely Zákona o kybernetické bezpečnosti s novou směrnicí NIS 2: z teorie do praxe Implementation of the amendment to the Cybersecurity Act with the new NIS 2 Directive: from theory to practicePodrobnosti
  • VMware vSphere 8.x – praktické použití a rozšířená správa ESXi a vCenterVMware vSphere – Administration WorkshopPodrobnosti
  • FortiGate - konfigurace a správa firewalluFortiGate FirewallPodrobnosti
  • Cisco ASA Firewall – nasazení a správaCisco ASA FirewallPodrobnosti


Správa obchodních společností v zákoně o obchodních korporacích a v judikatuře Nejvyššího soudu
- Komentáře a dotazy na školení/kurz



dotaz na školení/kurz: Sprava obchodnich spolecnosti v zakone o obchodnich korporacich a v judikature Nejvyssiho soudu
- komentář #10128 ze dne: 2016-09-07 10:15:19
  • Dobrý den, je tento kurz i v jiném termínu? [I mimo Brno]. Děkuji za odpověď Pavel Kašuba





[dotaz na školení/kurz] Formulář pro komentáře, dotazy a odpovědi


Dotaz ke kurzu: Správa obchodních společností v zákoně o obchodních korporacích a v judikatuře Nejvyššího soudu
text dotazu, ostatní data (tel/email) se samozřejmě nezveřejňují a nezobrazují, pouze budou přeposlána školící firmě

   ... a pro kontrolu zadejte prosím znova Váš email
Někdy je zadaná špatná emailová adresa a odpověď se vrátí, proto prosím zadejte email dvakrát

            



Chci poslat přihlašovací údaje na server skoleni-kurzy.eu
[Registrovat jako uživatele Ano/Ne]

Pokud jste přihlášeni, email nemusíte zadávat




Vložte potvrzovací kód Vložte číslo             

Pro změnu potvrzovacího kódu je možno znovu načíst stránku
Zpět ke kurzu

Správa obchodních společností v zákoně o obchodních korporacích a v judikatuře Nejvyššího soudu

: Právní úprava správy zejména kapitálových společností (corporate governance), obsažená v novém občanském zákoníku a v zákoně o obchodních korporacích, přináší značné výkladové obtíže, jejichž řešení je přitom jak pro manažery (členy statutárních orgánů), tak i pro korporace samé s trochou nadsázky otázkou života a smrti . Přebírá-li manažer funkci člena statutárního orgánu, musí si být vědom toho, jakým rizikům čelí, jaké má povinnosti a jaké následky jej mohou postihnout v případě jejich porušení. Stejně tak dotčená korporace potřebuje vědět, co může od členů svých orgánů očekávat, čím je vůči nim povinována a jaké prostředky k ochraně svých práv má v případě, že manažer poruší své závazky. Situaci komplikuje i nejistota, zda (a pokud ano, v jakém rozsahu) bude i nadále využitelná dosavadní judikatura Nejvyššího soudu. Cílem semináře poskytnout strukturovaný výklad právní úpravy správy obchodních korporací, poukázat na její nejasnosti a nabídnout řešení sporných otázek.
Obsah: vznik a zánik funkce členů statutárních orgánů předpoklady výkonu funkce jmenování (volba), včetně úpravy působnosti orgánů jmenovat či volit (kdo jmenuje statutárního ředitele?) kooptace, náhradníci (jak vzniká funkce, délka funkčního období?) odvolání, odstoupení, uplynutí funkčního období vyloučení z výkonu funkce (předpoklady, vztah k přechodným ustanovením, procesní úprava, důsledky soudního rozhodnutí a jeho případného nerespektování) smlouva o výkonu funkce forma, náležitosti, důsledky neuzavření či neplatnosti smlouvy odměňování (složky odměňování, přiznání odměn neupravených ve smlouvě o výkonu funkce, bezplatnost výkonu funkce dle § 59 odst. 3 ZOK, neposkytnutí plnění dle § 61 odst. 2 ZOK) souběhy, výkon funkce v pracovním poměru? odměňování (mzda) osob blízkých základní povinnosti členů statutárních orgánů péče řádného hospodáře (náplň; upravuje § 51 ZOK pravidlo podnikatelského úsudku?; limity; použití dosavadní judikatury?; odpovědnost za výkon či odpovědnost za výsledek?) rozhodování kolektivního orgánu; horizontální a vertikální delegace konflikt zájmů (pravidla střetu zájmů obecně, informační povinnost, kdy, co a komu oznamovat, vztah úpravy v ZOK a § 437 OZ, pozastavení výkonu funkce, zákaz uzavřít smlouvu; § 196a ObZ v novém hávu?) zákaz konkurence důsledky porušení péče řádného hospodáře povinnost nahradit újmu (zákonná či smluvní povinnost => subjektivní či objektivní odpovědnost?; procesní aspekty sporů o náhradu újmy) povinnost vydat prospěch ručení dle § 159 odst. 3 OZ ručení dle § 68 ZOK (aktivní legitimace, forma žaloby, důsledky rozhodnutí soudu – neomezené ručení za vše a vůči všem ?) povinnost vracet prospěch dle § 62 ZOK diskvalifikace sporné otázky zastupování obchodní korporace


... Zpět ke kurzu  -> Správa obchodních společností v zákoně o obchodních korporacích a v judikatuře Nejvyššího soudu



Aliaves Co., a.s.

Aliaves je akciová společnost působící na českém trhu od roku 2009. Hlavní činností společnosti jsou vzdělávací a poradenské služby ve všech oblastech činnosti veřejné správy. Díky úzké spolupráci našich konzultantů s ústředními orgány státu a profesionální znalosti požadavků obcí, měst a krajů jsme schopni zajistit adekvátní nabídku. Posláním společnosti Aliaves je snaha o předávání postupů a vědomostí zaměstnancům veřejné správy a prostřednictvím přednášek, seminářů a odborných školení dlouhodobě zajišťovat informovanost o aktuální domácí legislativě a legislativě Evropské unie.

Aliaves Co., a.s.

Nové kurzy a školení od této školící firmy (RSS)
 
 
RSS
RSS - odběr novinek - nové kurzy, rekvalifikace a školení
Nové kurzy/školení | Nové termíny kurzů/školení | Last-Minute | Odběr novinek na Váš mail
skoleni-kurzy.eu

SKOLENI-KURZY.EU



REGIONY



MENU



KONTAKT


skoleni-kurzy.eu
2007 - 2024 © OBEC.net, sro
Potoční 8, 617 00 Brno, CZ
Email: info[at]skoleni-kurzy.eu
Telefon:(+420) 775 193 488
Fax:
Kontakt

+



+




V případě dotazu ke kurzu využijte prosím kontaktní formulář u daného konkrétního kurzu





Školení: Civil 3D základní v květnu 2024 - Kolín
^